Formativní hodnocení II: online seminář 29. 4. 2020 od 20:00 na RVP.CZ

Datum / čas
Date(s) - 29/04/2020
20:00 - 21:00

Kategorie


Tipů pro zavedení formativního hodnocení bylo při webináři v únoru tolik, že nezbylo než neplánovat pokračování. Mgr. Jiří Hruška bude tedy pokračovat v inspiraci. Online setkání se uskuteční ve středu 29. dubna 2020 od 20:00 na Metodickém portálu RVP.CZ.

Anotace:

Tento webinář volně navazuje na webinář Formativní hodnocení, který proběhl dne 12. 2. 2020 (komu unikl, může se na něj zpětně podívat na https://digifolio.rvp.cz/view/view.php?id=16280). Společně budeme řešit témata, která s tématem webináře úzce souvisejí. Jednak se podíváme na souhrn doporučení pro zavádění formativního hodnocení do praxe školy. To, jak sbírat důkazy o učení jednotlivých žáků, abychom se nezahltili prací, spočívá především v tom, že to žáky naučíme a oni si pak sami budou tyto důkazy sbírat, třídit a průběžně s nimi pracovat, což bude řešit druhá část webináře zaměřená na žákovská portfolia. A to, aby žák dopředu věděl, za co a jak bude hodnocen, bude předmětem části zaměřené na kritéria hodnocení a kriteriální rámce pro hodnocení žáků.

Komu je setkání určeno:

Setkání je určeno učitelům základních škol a odpovídajících ročníků víceletých gymnázií.

Setkání je ZDARMA.

Lektor:

Mgr. Jiří Hruška – učitel, facilitátor, mentor, lektor.


Vstup do online místnosti i návod, jak na to, najdete NA VSTUPNÍ STRÁNCE << klikněte
Otvíráme 15 minut před začátkem! Odkaz na vstup najdete také v den konání akce na titulní straně portálu RVP.CZ (www.rvp.cz).

Potřebujete:

  • počítač připojený na internet,
  • bedničky nebo sluchátka (lektoři i s mikrofonem).

Přes zvukové zařízení budete spolu s ostatními účastníky naslouchat hostům a sledovat na obrazovce prezentace. Případné komentáře a dotazy budete moci psát do chatu, hosté na ně rádi odpovědí.

Ovládání online místnosti je velice snadné, nevyžaduje žádné předchozí zkušenosti!

Těšíme se na vás!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *