Potraviny a lidé – on-line seminář 24. 2. 2016 od 20:00 na RVP.CZ

Datum / čas
Date(s) - 24/02/2016
20:00 - 21:00

Kategorie


Seminář Ing. Lenky Skoupé o tom, jak získáváme potraviny, o potravinové soběstačnosti nebo výběru vhodných potravin. Zajímá vás, jak si vyrobit ve škole s žáky nějakou potravinu? Chcete vědět, jaké jsou globální dopady výroby potravin nebo jak podpořit šetrné zemědělství? Setkání se uskuteční ve středu 24. 2. 2016 od 20.00 na Metodickém portálu RVP.CZ.

PROGRAM SETKÁNÍ:

  • Historie a současnost stravovacích návyků člověka
  • Dopady současného zemědělství – půda, voda, biodiverzita, ochrana zvířat
  • Co bychom si měli hlídat v potravinách – Plýtvání potravinami
  • Naše možnosti – podpora bio, komunitou podporované zemědělství, možnost částečného vlastního zásobování
  • Co si zkusit něco vypěstovat nebo vyrobit?

KOMU JE SETKÁNÍ URČENO:

Setkání je určeno učitelům prvního i druhého stupně základních škol, učitelům mateřských škol, učitelům ze školních družin, vedoucím volnočasových aktivit.
Setkání je zdarma.

LEKTORKA:

Ing. Lenka Skoupá


 

Pro více podrobností sledujte pohled v modulu Digifolio: http://rvp.cz/online-setkavani.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *